sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Recenzie ''Mincinosii'' de E.Lockhart

„Bine-aţi venit la minunata familie Sinclair.
N-avem niciun criminal.
N-avem niciun dependent.
N-avem niciun ratat.
Familia Sinclair e compusă din indivizi atletici, înalţi şi frumoşi. Suntem democraţi, cu avere, din tată în fiu.
Nu contează dacă unul dintre noi e îndrăgostit până la disperare, absolut până la disperare.
Atât de îndrăgostit încât trebuie luate măsuri la fel de disperate.
Nimeni n-are nevoie de nimeni.
 Nimeni nu greşeşte vreodată.
Trăim, cel puţin pe durata verii, pe o insulă privată, în apropiere de linia de coastă din Massachusetts.
Poate că asta este tot ce trebuie să ştiţi."

Cadence Sinclair Eastman este o adolescentă care vine dintr-o familie bogată şi poate avea tot ce îşi doreşte. Suferă de amnezie în urma unui accident care i-a afectat creierul, însă încearcă din răsputeri să-şi amintească ce s-a întâmplat cu o noapte inainte de accident. Se îndrăgosteşte de Gat, şi aici se recunoaşte o oarecare asemănare cu romanul ''La răscruce de vânturi'' al lui Emily Bronte - fata bogată, cu nume cunoscut, se îndrăgosteşte-te de băiatul simplu, care nu are prea multe de oferit.

Aici e cartea in original, in engleza 
Povestea lui E. Lockhart, nu este doar o poveste de iubire adolescentină, aşa cum ar părea; misterul sorţii lui Gat şi al lui Cadence m-a făcut să nu mă opresc din citit timp de 4 ore. Nu vreau însă să va dau prea multe detalii despre firul poveştii, va las să o descoperiţi, şi poate o să reveniţi şi cu o părere.

''Mincinoşii'' e una dintre cărţile alea care te face să nu o laşi din mâna până nu o termini. Cam aşa a fost în cazul meu, cel puţin. Plină de mister, întorsături de situaţie şi MINCIUNI, ''Mincinoşii'' crează dependenţă. E imposibil să nu te întorci şi să analizezi ''indiciile'' pe care autoarea le-a strecurat în text.

''Citeşte Mincinoşii. Şi dacă te întreabă cineva cum se sfârşeşte, minte, pur şi simplu! ''

joi, 28 mai 2015

Guess who's back!

Saluuut!

Nu am mai postat nimic de aproximativ o luna, shame on me! Am avut ceva probleme cu laptop-ul şi parcă mi-era prea lene să scriu pe telefon, însă nu m-am gandit niciun moment să renunț la blog. So, here I am :D.

În timpul petrecut ''departe'' de tehnologie, am reuşit să citesc câte ceva si chiar să mai cumpar câteva cărţi, pe care nu am apucat încă să le citesc. Că, de, cred ca asta e problema universală a cititorilor. Cumperi 10 cărţi, citesti 2 şi după mai cumperi alte 10. Şi tot aşa, până te trezeşti cu o bibliotecă plină de cărţi necitite.
  • Îngeri şi demoni, de Dan Brown
De la Dan Brown am citit doar Codul lui Da Vinci, care mi-a plăcut enorm. Şi da, ştiu ca Îngeri si demoni a apărut prima, însă acum 3 ani când am citit-o, nu aveam habar de existenţa unei întregi serii Robert Langdon.
  • Robinson Crusoe, de Daniel Defoe
Am cumpărat-o din colecţia ''100 de opere esentiale'' nu pentru că ţineam neapărat să o citesc, ci pentru că vreau să îmi întregesc colecţia, dar cu siguranţă o să îi acord o şansă în vara asta.
  • Mari Enigme Ale Istoriei, De Pierre Bellemare
  • 111 teorii ale conspiratiei, de Jamie King
Mereu am fost interesată de teorii conspiraţionale şi de conspiraţii in general, aşa că atunci când am văzut cărţile astea, nu m-am putut abţine să nu le cumpăr.

Pe lângă asta, am început să citesc Experiment, de Veronica Roth, adică al treilea volum din seria Divergent. Am citit aproximativ 200 de pagini până acum, şi mi se pare mult mai bun faţă de primele două volume ale seriei.

Săptămâna asta sper să revin cu o recenzie la Dracula, de Bram Stoker, deci fiţi pe fază pentru că s-ar putea să vă surpind în orice moment cu un articol nou. :D

Happy Reading,


B.

marți, 14 aprilie 2015

New

Ieri am dat o fugă prin Cartureşti. Iniţial nu voiam sa cumpăr nimic, dar apoi am descoperit o ofertă genială la cărţile din colecţia Jurnalul Naţional.
Oferta era aşa: cumperi 2 cărţi, o primeşti pe a3a gratis, iar la a2a ai 50% reducere.
Cât de tare e asta?!

Bineînţeles că nu am lăsat aşa ofertă să-mi scape, deci mi-am cumpărat aşa:

Cartea Mironei, de Cella Serghi
Calea Victoriei, de Cezar Petrescu
Teatru, de I.L. Caragiale.

Urmează să-mi mai iau, din aceeaşi colecţie, Cazul Magheru de Drumeş si Isabel si apele diavolului de Eliade, pentru ca sunt atââât de drăguţe si vreau să-mi întregesc colecţia.




Dacă ajungeţi pe la Cărtureşti şi profitaţi si voi de oferta asta, lăsaţi in comentarii numele cărţilor cumpărate de voi :D

Happy reading,
B.

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Cărţile mele preferate

Salut!

Astăzi m-am gândit să vă spun câte ceva despre cărţile mele preferate şi cărţile care m-au făcut să iubesc cititul.

Până prin clasa a7a, am urât cititul. Bunica mea încerca mereu să imi schimbe punctul de vedere, iar la un moment dat a reuşit. Mi-a spus de Elevul Dima dintr-a saptea de Drumeş, ca mai apoi să mi-o facă cadou din propria ei bibliotecă. Aşa a început obsesia mea pentru citit.

În autobuz, pe stradă, la şcoala, mereu eram cu romanul în mână.
Era in doua volume, şi îmi amintesc că am citit primul volum în mai puţin de 3 zile, ceea ce mi se pare grozav, ţinând cont de faptul că, cu nici o săptămână înainte, aş fi susţinut ca "urăsc" cititul.

Drumeş rămâne unul dintre scriitorii mei favoriţi. Stilul lui m-a atras înca de la primele pagini citite, şi nu aş ezita niciodata să recitesc oricare dintre romanele lui.

În momentul de faţă, prefer să citesc cărţi de genul horror, mistery, distopy si fantasy.
                                                                               
Cartea care mi-a făcut intrarea în lumea fantastică a fost Tărâmul invizibil, primul volum din seria Oksa Pollock de Cendrine Wolf si Anne Plichota. Când au apărut în librării volumele 2 - Pădurea Rătăciţilor - si 3 - Inima celor doua lumi - am fost extrem de fericită, deoarece eram capabilă, în sfârşit, să descopar celelalte secrete ale Oksei si familiei sale.

Din păcate celelalte 3 volume din serie nu au mai fost traduse în română, fiind originale în franceză, şi nu am reuşit să termin seria.

Pe la 14 ani m-am apucat de citit Harry Potter. Văzusem cred 2 sau 3 filme, însă cărţile mi s-au părut şi mi se par în continuare, mult mai bune.
Seria Harry Potter se numără încă printre preferatele mele.

Alte cărţi care m-au impresionat si pe care nu aş ezita să le recitesc, sunt:
Mândrie şi prejudecata, de Jane Austen
Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde
Trilogia Divergent, de Veronica Roth
Hoţul de cărţi, de Markus Zusak
Codul lui Da Vinci, de Dan Brown.

Aştept "poveştile" voastre despre cum aţi devenit pasionaţi de lectură, la fel şi recomandări de cărţi.

Data viitoare sper să revin cu o recenzie :D
Sorry for the long post:))

Kisses & Happy Easter,
B.

vineri, 10 aprilie 2015

Welcome to the Books Empire!

Salutare, cititori!

Sunt Bianca, am 17 ani si sunt din Ploiesti.
Astazi, 10.04.2014, e ziua in care, dupa multe ''cercetari'' si think-through's, am reusit sa imi deschid un book blog. 
Aveam ideea asta de ceva timp, dar nu am dus-o niciodata pana la capat.

Incepand de la recenzii de carti pana la recenzii de filme, de la cartile pe care as vrea sa le citesc pana la cartile mele preferate, de la discutii pe diferite teme, propuse de voi sau de mine, pana la concursuri si giveaways, asta o sa se gaseasca pe blog.
Blogul nu o sa fie numai si numai despre carti, ci o sa existe si topic-uri despre filme, tv shows, si alte lucruri de care sunt interesata si de care sper ca o sa fiti si voi :D

Sper ca am reusit sa va captez atentia si sa va starnesc interesul, macar putin. 

Pana ne citim data viitoare, stay safe and enjoy your books!